Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Muzeul Național „Constantin Brâncuși”, 5.400 de vizitatori anul trecut. Evenimente pregătite pentru Ziua Națională „Brâncuși”
targu jiu,,romania september,25:,barbu,ganescu,house,(,casa,barbu,ganescu

Muzeul Național „Constantin Brâncuși”, 5.400 de vizitatori anul trecut. Evenimente pregătite pentru Ziua Națională „Brâncuși”

Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a înregistrat mai mult de 5.400 de vizitatori în al treilea an de activitate, când a organizat treizeci de evenimente.

Potrivit răspunsului oferit de instituție la solicitarea curatorial.ro, pe parcursul anului 2022, Muzeul Național „Constantin Brâncuși” a fost vizitat de 5.470 de persoane, inclusiv participanții la evenimentele organizate și grupuri de vizitatori în diverse proiecte Erasmus.

Dintre toate evenimentele organizate – lansări de carte, simpozioane, expoziții -, cel mai popular a fost expoziția de închidere a Bienalei Internaționale de Arte Grafice „Constantin Brâncuși”, care a avut loc între 11 august și 30 septembrie. Aceasta a fost vizitată de 800 de persoane, inclusiv cele prezente la vernisaj și finisaj.

Pentru 2023, programul activităților nu a fost finalizat, însă reprezentanții instituției au transmis curatorial.ro câteva repere: pe 17 februarie va fi deschisă expoziția de sculptură „Pietrele timpului”, cu lucrări realizate de Ștefan Balog, iar pe 19 februarie, când este Ziua Națională „Constantin Brâncuși”, va avea loc o lansare de carte, va fi vernisată o expoziție de fotografie documentară și cvartetul Accente va susține un recital cameral.

În prezent, muzeul găzduiește o expoziție cu lucrări ale artiștilor iconari Iliana și Florin Gheorghiu și Pompiliu Ciolacu, vernisată în prima parte a lunii ianuare. Expoziția „Icoana” va fi deschisă până pe 10 februarie.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 15 iulie 2015, decretul pentru promulgarea legii privind înfiinţarea Muzeului Naţional „Constantin Brâncuşi”. Instituția a fost inaugurată în ianuarie 2020.