Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
O galerie nouă din Brooklyn va împrumuta opere de artă

O galerie nouă din Brooklyn va împrumuta opere de artă

“Sper că oamenii se vor bucura de experienţa de a admira o lucrare de artă în propriul cămin”, a afirmat Arabella von Arx, fondatoare a Gallery Particulier, citată de hyperallergic.com.

Noua galerie a fost deschisă în martie, în Brooklyn şi experimentează o nouă relaţie dintre artişti, opere, galerişti, colecţionari şi admiratorii artei.

Von Arx spune că a fost inspirată în acest demers de expoziţia “Terrain” a Sabinei Ott, care a găzduit instalaţii create de peste 100 de artişti în propria curte. Acest fapt i-a dat curaj proprietarei galeriei din Brooklyn să creeze un alt tip de legătură între public şi lucrări de artă, iar expoziţia să nu presupună doar un public ca potenţial cumpărător, ci mai degrabă să se raporteze la ideea de comunitate. În septembrie, a lansat o campanie de strângere de fonduri pe platforma IndieGoGo, pentru suma de 12.500 de dolari, în scopul de a “împrumuta opere oamenilor din comunitate”. În context, a vorbit despre scăderea numărului de vizitatori din galeriile de artă.

Gallery Particulier va avea o primă expoziţie în perioada 4 martie-7 aprilie iar vizitatorii pot completa atunci un formular în care să spună ce operă doresc să împrumute.

Credit foto: Arabella von Arx via hyperallergic.com