Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Operă de artă invizibilă

Operă de artă invizibilă

Le Figaro anunţă vânzarea pe 18 mai a unei opere de artă inexistente, în cadrul unei licitații organizate de casa Art-Rite, specializată în artă contemporană, pentru suma de 15.000 de euro; teoretic 15.000 de euro pentru “nimic”. Artistul plastic, Salvatore Garau în vârstă de 67 de ani s-a specializat în “arta vidului” şi declară „Vidul nu este altceva decât un spaţiu plin de energii şi chiar dacă îl golim, potrivit principiului incertitudinii lui Heosenberg, vidul are o greutate”. Opera, care măsoară 1,5 metri pătraţi, constă într-o bandă lipită pe jos, iar cumpărătorul nu va trebui să facă niciun demers pentru a primi această creaţie invizibilă, în schimb va primi un certificat de garanţie şi de autenticitate. Sculptura invizibilă intitulată „Io sono” a fost expusă în centrul pieţei din faţa teatrului Scala din Milano, permiţând astfel trecătorilor să facă un minunat exercițiu de imaginație.

 

Citiţi integral: https://www.lefigaro.fr/arts-expositions/une-oeuvre-d-art-inexistante-vendue-15-000-euros-aux-encheres-20210607

Credit foto: CJ Toscano on Unsplash