Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Opere de artă cel mai bine vândute la cinci galerii de la Art Basel 2022
gozalez torres, david zwirner

Opere de artă cel mai bine vândute la cinci galerii de la Art Basel 2022

Târgul internațional Art Basel a debutat pe 15 iunie, cu ziua VIP, iar 289 de expozanți, între care David Zwirner și Hauser & Wirth, au adus unele dintre cele mai importante creații ale artiștilor pe care îi reprezintă.

Louise Bourgeois, la Hauser & Wirth

Galeria Hauser & Wirth a anunțat pe 15 iunie că a vândut pentru 40 de milioane de dolari o versiune din oțel din 1996 a sculpturii „Spider” create de Louise Bourgeois.

bourgeois

Această sumă este cea mai mare comunicată public vreodată pentru o lucrare a lui Bourgeois. Sculptura se află amplasată la standul galeriei de la târgul care din 16 iunie e deschis publicului larg.

Acesteia i-au urmat, potrivit artnews.com, galeriile David Zwirner, LDGR, Xavier Hufkens și Thaddaeus Ropac, între alții.

Félix González-Torres, la David Zwirner

Galeria David Zwirner a anunțat că a vândut unei colecții asiatice, pentru 12,5 milioane de dolari, o instalație formată din 42 de becuri a artistului și activistului cubano-american Félix González-Torres (foto).

Alte două lucrări de Marlene Dumas, căreia îi este dedicată o expoziție la Palazzo Grassi în cadrul Bienalei de la Veneția, au fost vândute pentru 8,5 milioane de dolari, respectiv 2,6 milioane de dolari. Potrivit galeriei, fiecare va ajunge în câte o colecție europeană importantă.

Creații de Oscar Murillo, Jordan Wolfson, Steven Shearer, Elizabeth Peyton, Alice Neel și Josef Albers au fost vândute pentru sume cuprinse între 350.000 de dolari și 1,5 milioane de dolari.

Willem de Kooning, la LGDR

Printre cele mai valoroase opere de artă din standul galeriei newyorkeze LGDR este una semnată de expresionistul abstract american Willem de Kooning.

kooning, ldgr

Lucrarea din anii 1970 a lui Kooning a fost vândută pentru 2,9 milioane de dolari. Au mai fost vândute lucrări de Pierre Soulages, Leonor Fini, Keith Haring, Gunther Uecker și Derrick Adams.

Lynda Benglis, la Xavier Hufkens

Xavier Hufkens cu sediul la Bruxelles a anunțat că a vândut sculptura din bronz „Power Tower” (2019) a Lyndei Benglis pentru 1,2 milioane de dolari.

benglis, hufkens

Galeria prezintă, între altele, lucrări de Thomas Houseago, Tracey Emin, Thierry De Cordier, McArthur Binion, Nicolas Party, Lesley Vance, Sayre Gomez și Matt Connors, care au fost vândute pentru sume cuprinse între 52.000 și 500.000 de dolari.

Robert Rauschenberg, la Thaddaeus Ropac

Două tablouri create de Robert Rauschenberg în 1985 și 1982 au fost piesele cel mai bine vândute la standul galeriei Thaddaeus Ropac, care are sedii la Londra, Paris, Salzburg și Seul.

„Street Contract/ Roci Mexico”, colaj parte dintr-o serie produsă de artist pentru un proiect de schimburi culturale, a fost vândut pentru 3,5 milioane de dolari, iar „All Abordello Doze 2 (Japanese Recreational Claywork)”, pentru 1,5 milioane de dolari.

rauschenberg, ropac

Galeria a mai vândut lucrări de Sturtevant, Martha Jungwirth și Roy Lichtenstein.

Târgul Art Basel, cel mai important la nivel internațional, este deschis până pe 19 iunie 2022. Vânzările de la târgurile de artă sunt raportate de galerii, neputând fi verificate independent.