Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Prima rezidență artistică la Centrul de Resurse în Fotografie – Înscrieri, până pe 13 februarie
poster a4 culori

Prima rezidență artistică la Centrul de Resurse în Fotografie – Înscrieri, până pe 13 februarie

Centrul de Resurse în Fotografie (CdRF), singurul proiect de acest gen din România dedicat fotografilor amatori și profesioniști, a anunțat un apel de rezidență adresat artiștilor vizuali, în special celor care lucrează preponderent cu fotografia.

Apelul este deschis până pe 13 februarie și are ca temă sexualizarea femeii și a feminității în cadrul unei minorități din România.

CdRF organizează în perioada 23 februarie – 23 martie 2023 prima sa rezidență artistică. Aceasta va presupune colaborarea dintre doi artiști vizuali care lucrează preponderent cu fotografia pentru realizarea uneia sau mai multor lucrări, având ca temă explorarea sexualizării femeii și a feminității în cadrul unei minorități, de la propagarea fenomenului până la trăsături comune, cutume și repercusiuni care se regăsesc în cadrul comunității.

Apelul presupune trimiterea unui portofoliu și a unei scurte descrieri a propunerii de proiect artistic pentru rezidență. Mai multe detalii, pe cdrf.ro/rezidenta-artistica.

Expoziție cu lucrări din rezidență

Lucrările rezultate în urma rezidenței vor fi expuse publicului în București. De asemenea, artiștii selectați se vor întâlni cu publicul pentru a prezenta demersul artistic și vor susține un atelier sau masterclass pe un subiect relevant în contextul proiectului, la finalul proiectului.

Centrul de Resurse în Fotografie îmbină programe educaționale cu oportunități de lucru, expunere, producție și vânzare de fotografie, având focus pe fotograf și nevoile sale, de la workflow și organizare tehnică până la expunere, promovare și sprijin în demersuri artistice.

În perioada următoare, în programul Centrului de Resurse în Fotografie se regăsesc CdRF FotoMarket, pe 11 și 12 februarie, la OTOTO Store din Calea Victoriei 153, între orele 12:00 și 21:00. Vor fi prezenți fotografii Adi Bulboacă, Cornel Lazia, Cristina Irian, Cristian Crisbășan, PAC și Sorin Florea, ale căror lucrări vor fi expuse în cadrul evenimentului, alături de cele ale Ioanei Moldovan, Hajdu Tamás și Silviu Gheție. Seria atelierelor CdRF va continua cu Rooftops cu Cornel Lazia, pe 25 și 25 februarie, și cu atelierul de fotografie documentară cu Ioana Moldovan, între 2 și 11 martie.