Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Renașterea din Harlem, într-o amplă expoziție la Met
new,york, ,circa,october,2016:,exterior,of,the,metropolitan

Renașterea din Harlem, într-o amplă expoziție la Met

Metropolitan Museum of Art va organiza anul viitor o expoziție despre Renașterea din Harlem, cu lucrări împrumutate de la universități precum Howard și Fisk.

Denise Murrell, curator general al Met, organizează expoziția. Murrell a fost co-curatoare a apreciatelor expoziții „The Black Model from Géricault to Matisse” (2019), la Musée d’Orsay, și „Posing Modernity: The Black Model from Manet and Matisse to Today” (2018), la Galeria de Artă Wallach a Universității Columbia.

Printre artiștii din expoziția de anul viitor se numără Aaron Douglas, Archibald Motley Jr. și Augusta Savage.

„A deveni pictori ai vieții moderne în cadrul propriilor comunități a fost esențial pentru ceea ce au încercat artiștii din Harlem”, a declarat Murrell pentru New York Times.

Intitulată „The Harlem Renaissance and Transatlantic Modernism”, expoziția va fi deschisă între 24 februarie și 28 iulie 2024.