Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Tate Modern a lansat o inițiativă anuală menită să sprijine artiștii experimentali din întreaga lume
london,uk, ,august,19,2019,:,the,tate,modern,in,london,

Tate Modern a lansat o inițiativă anuală menită să sprijine artiștii experimentali din întreaga lume

Tate Modern din Londra a lansat o inițiativă anuală – Infinities Commission – menită să sprijine artiștii experimentali din întreaga lume.

Infinities Commission este adresată artiștilor „care lucrează în moduri extrem de inventive, traversând în mod liber o varietate de discipline pentru a crea proiecte speculative, revoluționare sau imersive, care se situează în afara categoriilor artistice convenționale”, după cum a declarat Catherine Wood, director de programe la Tate Modern, într-un comunicat. „Infinities Commission va oferi acestui tip de lucrări inovatoare o casă la Tate Modern și va permite unui public mai mare să le experimenteze”.

Tate Modern organizează deja o serie majoră de comisionări, în cadrul căreia lucrări de dimensiuni considerabile debutează în Turbine Hall. Lucrările de la Turbine Hall sunt urmărite îndeaproape, iar cele de la Infinities Commissions vor fi probabil la fel.

Premiul va fi acordat unui artist de către un juriu de experți. Artistul selectat va crea o nouă lucrare monumentală care va fi prezentată în premieră în Tanks – spațiile dedicate spectacolelor, proiecțiilor de film și instalațiilor muzeului – în primăvara următoare. În plus, alți trei artiști vor fi selectați de juriu pentru a primi 10.000 de lire sterline pentru cercetarea și dezvoltarea operei lor. Toți beneficiarii vor discuta apoi despre practica lor în cadrul unui eveniment public.

Brian Eno și Anne Imhof, în juriul primei ediții

Din juriul de selecție al primei ediții fac parte muzicianul și artistul Brian Eno, criticul și curatorul Oulimata Gueye, artista Anne Imhof, directorul artistic al Haus der Kunst din München, Andrea Lissoni, și directorul executiv și curatorul șef al Kitchen din New York, Legacy Russell.

Catherine Wood va prezida juriul, iar selecția va fi curatoriată de Rosalie Doubal, curator senior de artă internațională la Tate Modern, cu accent pe performance.

Juriul va selecta primul artist care va fi mandatat să prezinte lucrarea în vara anului 2024. Prima lucrare va fi expusă gratuit pentru public în primăvara anului 2025, care coincide cu debutul evenimentului anual.