Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  The Brooklyn Museum și-a completat colecţiile cu mai mult de 200 de achiziţii
brooklyn museum

The Brooklyn Museum și-a completat colecţiile cu mai mult de 200 de achiziţii

Muzeul Brooklyn a făcut peste două sute de achiziții între decembrie 2021 și octombrie 2022, cu o varietate de opere.

În special, cu opere ale artiștilor americani pentru a reflecta mai bine diversitatea Statelor Unite și pentru a crea spațiu pentru voci americane subreprezentate, cum ar fi artiștii de culoare, asiatico-americani, nativii americani și femeile.

Aceste noi completări vor fi prezentate în cele din urmă în aripa de artă americană reinstalată a Muzeului, o reinstalare majoră care urmează să fie dezvăluită complet la sfârșitul anului 2024.

Opere semnificative la colecția de artă americană

Două picturi ale artiștilor japonezi americani Bumpei Usui și Yasuo Kuniyoshi sunt completări semnificative la colecția de artă americană, promovând obiectivul instituțional al muzeului de a crește stocurile de lucrări ale artiștilor asiatico-americani. În plus, lucrarea lui Usui este prima semnată de el care intră în colecție.

De asemenea, a fost achiziţionată lucrarea „Fool’s Errand #3” (2021), de Jarvis Boyland. Artistul, născut în Memphis, plasează adesea figuri în medii și situații domestice care sugerează multe posibilități narative, ca în pictura „Fool’s Errand #3”, prima sa lucrare care a intrat în colecție.

În plus, o altă operă intrată în colecția Muzeului, „The Bridge”, de Loïs Mailou Jones, exemplifică munca substanțială a artistei în acuarelă, o tehnică pe care a predat-o la Universitatea Howard, Washington, DC. Această pictură, tipică stilului impresionist și post-impresionist al lui Jones, este o completare importantă la colecția de artă americană, deoarece picturile ei acuarele din timpul petrecut în Europa se găsesc rar în colecțiile publice. Această achiziție interesantă extinde reprezentarea artistelor de culoare.

„Twenty Watercolors” (1880-1903), de Emily Sargent, este o completare semnificativă și transformatoare la colecția Muzeului de picturi de peisaj din secolul al XIX-lea. „Cyrus in the Field with His Camera” a artistei americane Laurie Simmons, „Wedding Couple” (1934) și „Untitled” de James Van Der Zee, „Catherine Moton Patterson” (1936) de Prentice H. Polk, „Oysterknife” (2020), de Miles Greenberg, fac parte acum din colecția Muzeului Brooklyn.