Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Tinerii germani vor primi de la Stat burse pentru muzee, concerte și alte activități culturale
berlin,city,center,seen,from,the,berlin,cathedral

Tinerii germani vor primi de la Stat burse pentru muzee, concerte și alte activități culturale

Statul german va oferi, începând cu al doilea trimestru al anului viitor, burse în valoare de 200 de euro tinerilor care împlinesc vârsta de 18 ani, bani ce vor putea fi folosiți la muzee, concerte, teatre și alte activități culturale. Programul „Permis cultural” urmează unor inițiative similare întreprinse în Spania, Franța și Italia.

Adolescenții germani care împlinesc 18 ani în 2023 vor putea aplica pentru un credit de 200 de euro. Cei care sunt eligibili își vor putea utiliza creditul prin intermediul unei platforme digitale și al unei aplicații, ambele lansate în al doilea trimestru al anului.

Statul încurajează instituțiile locale de cultură să își înregistreze în platformă ofertele – bilete pentru expoziții sau proiecții de film – disponibile pentru tineri. Nu a fost, momentan, menționat dacă aceste instituții vor beneficia de stimulente suplimentare.

Pentru această inițiativă, guvernul a rezervat 100 de milioane de euro, sumă din bugetul Ministerului german al Culturii, iar dacă va fi un succes, proiectul va fi extins dincolo de 2023 și este posibil să fie dedicat și adolescenților cu vârste curprinse între 15 și 17 ani.

Este estimat că 750.000 de rezidenți în Germania vor împlini vârsta de 18 ani în 2023.

Inițiative similare au fost instituite în Franța și Italia, iar Spania a stabilit anul acesta ca tinerii în vârstă de 18 ani să primească 400 de euro pentru a-i cheltui pe produse culturale.