Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Titlul tabloului „Rondul de noapte” de Rembrandt nu corespunde scenei
rondul de noapte

Titlul tabloului „Rondul de noapte” de Rembrandt nu corespunde scenei

Știați că… titlul tabloului „Rondul de noapte” pictat de Rembrandt nu corespunde semnificaţiei operei întrucât reprezintă o scenă care se desfăşoară în timpul zilei, şi nu în timpul nopţii?

Culorile de calitate slabă au întunecat tabloul care a fost restaurat în 1947, devenind astfel mai clar. Lumina violentă accentuează chipurile, figurile, hainele și o serie de alte detalii, de la muschetari până la muschete. Protagonistul tabloului este căpitanul Banning Cocq. Alături de el este locotenentul Wilhelm van Ruytenburgh. În total, 16 bărbați.

Pentru realizarea operei, fiecare muschetar trabuia să plătească pentru propriul portret 100 de florini, iar căpitanul şi locotenentul o sumă mai mare.

Tabloul de mari dimensiuni (363 cm x 437 cm) a fost realizat în 1642 și este expus la Muzeul Regal din Amsterdam. A fost realizat cu ocazia sosirii reginei Franței, Maria de Medici, la Amsterdam, în 1638.

Acest tablou a fost foarte apreciat de contemporani, dar mai ales de generația următoare.

Citiți și: PORTRET – Rembrandt, pictor, gravor, colecţionar, un magician al culorilor

Rijksmuseum din Amsterdam a început restaurarea pânzei „Rondul de noapte” de Rembrandt

Rijksmuseum a prezentat prima fotografie cu cea mai mare rezoluție a unui tablou de artă