Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un tablou de Tițian evaluat la 7 milioane de dolari, găsit după două decenii
titian, portret de barbat cu bereta neagra

Un tablou de Tițian evaluat la 7 milioane de dolari, găsit după două decenii

Poliția italiană a găsit un portret atribuit pictorului renascentist Tițian (Tiziano Vercellio) care a fost pierdut aproximativ 20 de ani.

Tabloul a fost descoperit de o unitate de poliție din Torino. Intitulată „Portret de bărbat cu beretă neagră/ Ritratto di gentiluomo con berretto nero”, pictura a dispărut în 2004, iar autoritățile au crezut că a fost dusă ilegal în Elveția.

Pictorul renascentist, membru al Școlii Venețiene, a devenit faimos pentru reprezentările subiectelor mitice și din aristocrație într-o manieră dramatică și a fost pictor al unor nobili italieni și membri ai dinastiei Habsburg, înainte să moară, în 1576.

Portretul realizat în ulei reprezintă un bărbat anonim ce poartă barbă și este îmbrăcat în negru. Este evaluat la 7 milioane de dolari, potrivit oficialilor italieni, relatează artnews.com.

Acest preț este unul dintre cele mai mari pentru o lucrare a lui Tițian. Recordul de licitație este de 16,9 milioane de dolari și a fost stabilit în 2011, la Sotheby’s, pentru „Madona și copil” (cca. 1508).

Legat de tabloul recent găsit, poliția nu a dat detalii privind locul și persoana care îl deținea. O anchetă este încă în derulare.