Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un vast proiect artistic pregătit timp de 50 de ani în deșertul Nevada va fi inaugurat toamna aceasta
michael hezier, city, curatorial

Un vast proiect artistic pregătit timp de 50 de ani în deșertul Nevada va fi inaugurat toamna aceasta

Un vast proiect artistic pregătit timp de 50 de ani în deșertul Nevada de sculptorul Michael Heizer va fi inaugurat luna viitoare.

Heizer a început în 1970 construcția structurilor care alcătuiesc „City”, așa cum este numit proiectul, iar situl va fi deschis publicului pe 2 septembrie, marcând astfel îndeplinirea celui mai ambițios proiect din cariera artistului, scrie artnewspaper.com.

„City” a fost descris ca posibil cea mai mare lucrare de artă contemporană din lume. Proiectul are o lungime de peste 2 kilometri și o lățime de aproximativ 1 de kilometru. El evocă vechi așezări precum cele ale amerindienilor, mesoamericanilor (culturi pre-hispanice) și egiptenilor. Lucrările au fost îngreunate de diverși factori – de la probleme apărute în procesul nivelare a pământului la condițiile meteorologice.

Situl se află în zona central-estică a statului Nevada, pe terenurile vechi ale Nuwu și Newe, la mai mult de 250 de kilometri nord de Las Vegas.

michael heizer, complex one, city, curatorial

Michael Heizer, Complex One, City, 1970-2022

Triple Aught Foundation va gestiona situl

Finanțat inițial de artist, acum în vârstă de 77 de ani, construcția „City” a primit ulterior susținerea mai multor colecționari, instituții și dealeri de artă prin Triple Aught Foundation, înființată în 1998, care va gestiona și conserva spațiul.

Din consiliul de conducere al fundației fac parte Heizer însuși, Michael Govan, directorul Los Angeles County Museum of Art, Glenn D. Lowry, directorul Museum of Modern Art, Emily Wei Rales, colecționar și co-fondator al Glenstone, și Kara Vander Weg, director la Gagosian.

În primul an va fi permis accesul pentru un număr limitat de vizitatori. Cei care vor vrea să ajungă aici trebuie să facă rezervare pe info@tripleaughtfoundation.org.

Fotografie principală: Michael Heizer, 45°, 90°, 180°, City, 1970-2022 © Michael Heizer/ Triple Aught Foundation. Prin amabilitatea artistului și a Triple Aught Foundation. Credit foto: Ben Blackwell