Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Yoga și dans la Luvru
courez au louvre foto luvru, hannah pallot

Yoga și dans la Luvru

Muzeul Luvru din Paris a anunțat că, în acord cu Jocurile Olimpice de vara aceasta, va găzdui cursuri de dans, yoga și exerciții fizice în galeriile în care sunt expuse opere de artă.

Programul, numit „Courez au Louvre/ Aleargă la Louvre”, a fost lansat, iar vizitatorii se pot bucura de sesiuni de 10 minute, inclusiv yoga, în curtea Marly a muzeului, care este plină de sculpturi franceze din castelul regelui Ludovic al XIV-lea din Marly.

„Luvrul se află fizic în centrul Parisului. Va fi fizic în centrul Jocurilor Olimpice”, a spus directorul muzeului, Laurence des Cars.

Luvru nu este singurul reper cultural din Orașul Luminilor care intră în atmosfera olimpică. Un stadion temporar construit în Place de la Concorde va găzdui probele de skateboarding și breakdance, iar Musee d’Orsay va găzdui activități sportive și culturale legate de Jocurile Olimpice.

Jocurile Olimpice din 2024, primele care au loc la Paris în acest secol, vor avea loc între 26 iulie și 11 august, urmate de Jocurile Paralimpice, între 28 august și 8 septembrie.

Până în 31 mai, cu ocazia expoziției „L’Olympisme. Une invention moderne, un héritage antique”, coregraful și dansatorul Mehdi Kerkouche a pregătit o experiență special pentru vizitatorii Luvru. Înainte de deschiderea expoziției pentru vizitare, publicul poate descoperi colecțiile celui mai mare muzeu din lume printr-o sesiune de pregătire fizică ce combină un tur ghidat, dans și antrenament sportiv. Programul cuprinde un parcurs disco, yoga, dancehall și cardio, ghidat de antrenori de excepție, în dialog cu capodoperele colecției de sculptură de la Luvru. La final, biletul trebuie păstrat pentru că permite vizitarea, în aceeași zi, a expoziției și sălilor muzeului. Acest proiect face parte din „Olimpiada Culturală”.

Credit foto: Muzeul Luvru / Hannah Pallot