Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artiști internaționali, pentru „Ziua Pământului în fiecare zi”
dowhatyoucan by supermundane, le good society

Artiști internaționali, pentru „Ziua Pământului în fiecare zi”

Zeci de artiști au fost reuniți într-o expoziție ce va fi prezentată în mari orașe ale lumii pentru a marca Ziua Pământului, pe 22 aprilie, dar și pentru a inspira la un stil de viață sustenabil.

Le Good Society, organizație din Marea Britanie care se angajează să creeze schimbări culturale pozitive prin intermediul artelor și al tehnologiei, a creat grupul pentru a-i inspira pe toți să ducă o viață mai ecologică, de Ziua Pământului și în fiecare zi.

Intitulată „Make Earth Day Everyday”, expoziția este prezentată în Times Square din New York, Londra, Amsterdam și Ten Square din Singapore, pe ecrane digitale mari, vizionate de 100.000 de persoane în fiecare zi, în perioada 10 – 30 aprilie.

Printre artiștii implicați se numără Dave Pollot, Supermundane, JOJO ABOT, Steven Wilson, Tia Grazette, Cory Van Lew, Dead Pixels Ghost Club, Tom Hodgkinson, i, Mila Lolli, Jasmina Zornic, Corinna Wilson, Sam J și cei doi câștigători ai concursului de artă Le Good Society & Hedera Earth Day Art Contest – Digitalgyoza și Vasinesco.

Artă pentru un mod de viață sustenabil

Lansată cu ocazia Zilei Pământului și în timpul Lunii Pământului, expoziția de artă în aer liber speră să sensibilizeze publicul cu privire la problemele de mediu și să inspire, să educe, să reamintească și să îi motiveze pe toți să acționeze, oricum ar putea, pentru un mod de viață mai ecologic.

Recent, oamenii de știință au lansat un avertisment privind criza climatică: acționați acum sau va fi prea târziu. Începând din 1970, miliarde de oameni din mai mult de 190 de țări se reunesc în fiecare 22 aprilie pentru a cere atât persoanelor fizice, cât și guvernelor să ia măsuri pentru un viitor mai verde și mai sănătos pentru planeta noastră.

„Am vrut să folosim puterea artei pentru a le reaminti tuturor că acțiunile pe care le întreprindem în fiecare zi, indiferent cât de mici sau mari sunt, pot face diferența. Suntem toți responsabili pentru starea planetei. Haideți să ne exprimăm și să luăm toate măsurile pe care le putem lua pentru a crea un viitor mai bun pentru noi toți”, a spus Tia Grazette, fondatoarea Le Good Society.

whatfuture by stevenwilson freeart

What Future, de Steven Wilson

Pe lângă expoziția de artă în aer liber, Le Good Society a lansat o piesă de artă digitală gratuită de Ziua Pământului, realizată de ilustratorul Steven Wilson, intitulată „Ce viitor/ What Future”, pentru a marca expoziția și pentru a inspira la acțiune.

Unele dintre operele de artă originale prezentate vor putea fi achiziționate în zilele de 19 și 20 aprilie doar prin intermediul unei licitații online Hedera Sentient, unde fiecare dolar strâns va duce la plantarea unui copac în această Lună a Pământului.