Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Biodiversitatea în pericol, subliniată prin sculpturi miniaturale 
willard wigan

Biodiversitatea în pericol, subliniată prin sculpturi miniaturale 

Unele dintre cele mai mici sculpturi create vreodată și care subliniază biodiversitatea în pericol vor fi expuse de sculptorul britanic Willard Wigan la Wollaton Hall din Nottingham.

Casa nobiliară, ale cărei galerii au fost recent renovate, va găzdui expoziția „Disappearing World” din aprilie până în octombrie.

Artistul Willard Wigan a creat 20 de opere de artă microscopice ca parte a unei colecții pe care dorește să o folosească pentru a evidenția problemele de mediu.

Expoziția se concentrează pe biodiversitatea în pericol și e lansată în paralel cu o nouă galerie de istorie naturală la Wollaton Hall, care subliniază necesitatea de a studia taxidermia pentru a sprijini conservarea globală.

Willard Wigan a declarat că a fost inspirat să creeze piesele, care sunt suficient de mici pentru a încăpea în urechile unui ac, vizibile cu ajutorul lupei, deoarece crede că „lucrurile mici chiar contează”, potrivit BBC.

Credit foto: Willard Wigan