Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Cercetătorii de la Cambridge au reușit întinerirea cu 30 de ani a celulelor pielii
celula intinerita

Cercetătorii de la Cambridge au reușit întinerirea cu 30 de ani a celulelor pielii

Cercetătorii de la Cambridge au reușit întinerirea cu 30 de ani a celulelor pielii unei femei în vârstă de 53 de ani, reușită care ar putea combate bolile ce apar odată cu îmbătrânirea.

Oamenii de știință spun, potrivit BBC, că ar putea face același lucru și în cazul altor țesuturi din organismul uman, obiectivul fiind dezvoltarea unor tratamente pentru bolile asociate îmbătrânirii, precum diabetul, bolile de inimă și cele neurologice.

Tehnologia folosită este construită pe baza tehnicilor folosite pentru a crea oaia clonată Dolly în urmă cu mai mult de 25 de ani.

Șeful echipei de cercetare, profesorul Wolf Reik de la Babraham Institute din Cambridge, a declarat că speră ca tehnica să poată fi eventual folosită pentru a menține oamenii mai sănătoși mai mult timp, pe măsură ce înaintează în vârstă.

„Am visat la ceva de genul acesta. Multe boli comune se înrăutățesc odată cu vârsta și să ne gândim că am putea ajuta oamenii în acest sens este foarte palpitant”, a spus el.

Profesorul a adăugat că cercetarea, publicată în jurnalul eLife, se află într-o fază incipientă.

El a spus că trebuie rezolvate anumite chestiuni științifice înainte ca ea să treacă la nivelul de studiu clinic. Însă, a precizat Reik, demonstrarea în premieră că întinerirea celulelor este posibilă e un pas esențial înainte.

Foto: celulă a pielii în vârstă de 53 de ani care se comportă și arată cu 30 de ani mai tânără. Credit: Fatima Santos