Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Rusia se va retrage după 2024 din proiectul Stația Spațială Internațională
gmt019 17 46 kayla barron 1062 rs eva 51 intervalometer 1

Rusia se va retrage după 2024 din proiectul Stația Spațială Internațională

Rusia se va retrage, după anul 2024, din proiectul Stația Spațială Internațională, după ce și-a îndeplinit obligațiile, potrivit stenogramelor unei ședințe dintre noul șef al Roscosmos, Iuri Borisov, și președintele rus Vladimir Putin, după cum citează CNN.

„Lucrăm în cadrul cooperării internaționale la Stația Spațială Internațională. Fără îndoială, ne vom îndeplini obligațiile de parteneri, dar decizia de a părăsi stația după 2024 a fost luată”, i-a spus Borisov lui Putin, potrivit documentului. „Cred că până atunci, vom începe să formăm stația orbitală rusă”, a adăugat el.

Retragerea Rusiei va avea un important impact asupra Stației Spațiale Internaționale, care a fost zeci de ani model de cooperare internațională.

În luna februarie, NASA a precizat că Stația Spațială Internațională (ISS) va funcționa până în 2030, iar la începutul anului următor va plonja apoi în Oceanul Pacific.

Este aprobat ca Stația să funcționeze până în 2024 și orice extindere a activității trebuie să fie agreată de toți partenerii.