Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Trei proiecte culturale românești, câștigătoare ale Premiilor pentru Patrimoniul European
patrimoniu europa nostra

Trei proiecte culturale românești, câștigătoare ale Premiilor pentru Patrimoniul European

Proiectele „Semne cusute”, Muzeul de la Piscu și restaurarea Casei libertății religioase din Cluj se află între cele 31 câștigătoare ale Premiilor pentru Patrimoniul European / Premiile Europa Nostra.

Marele Premiu va fi anunțat în septembrie, la Praga.

Premiile pentru Patrimoniul European/ Premiile Europa Nostra au fost lansate în 2002 de către Comisia Europeană, iar de atunci sunt conduse de Europa Nostra.

În 2022 e marcată cea de-a 20-a aniversare a celor mai prestigioase premii europene în domeniul patrimoniului.

Cele mai bune practici în conservarea patrimoniului cultural

Premiile identifică și promovează cele mai bune practici în conservarea și îmbunătățirea patrimoniului cultural material și imaterial, stimulează schimbul transfrontalier de cunoștințe în întreaga Europă, sporesc gradul de conștientizare și aprecierea publicului față de moștenirea culturală a Europei.

Premiile onorează în fiecare an până la 30 de realizări remarcabile de patrimoniu, printre care până la cinci Grand Prix-uri. Fiecare câștigător al unui Grand Prix primește un premiu în bani, în valoare de 10.000 de euro. În plus, există și un Premiu al publicului, oferit în urma unui vot online efectuat pe platforma Europa Nostra.