Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Art Basel Hong Kong 2022, amânat două luni

Art Basel Hong Kong 2022, amânat două luni

Târgul internațional Art Basel Hong Kong de anul acesta a fost amânat cu două luni, pentru perioada 27 – 29 mai, din cauza „impactului continuu al pandemiei”, au anunțat organizatorii.

Când a fost emisă lista expozanților pentru ediția din 2022, a fost confirmat faptul că o perioadă din luna mai a fost garantată în cazul unei eventuale amânări.

Cu 137 de galerii din 28 de țări, inclusiv 82 de galerii care participă prin standuri satelitare, Art Basel Hong Kong va avea loc la Hong Kong Convention and Exhibition Centre cu avanpremieră programată pentru 25 – 26 mai.

„Luând această decizie devreme, scopul nostru este de a ne asigura că vom putea primi cea mai extinsă posibil comunitate de amatori de artă și vizitatori la HKCEC, pe lângă publicul internațional, care ni se va alătura virtual, în timp ce protejăm sănătatea și siguranța tuturor celor implicați”, au transmis organizatorii.

În Hong Kong sunt impuse unele dintre cele mai stricte protocoale Covid din lume. Începând cu 27 ianuarie, cei care ajung aici din străinătate trebuie să stea în carantină 14 zile, iar zborurile din țări precum SUA, Franța și Marea Britanie sunt încă suspendate.

Recent, Art Basel și compania-mamă, MCH Group, au făcut două anunțuri importante: MCH Group a preluat o parte dintre acțiunile târgului ART SG din Singapore, care va fi lansat în ianuarie 2023; compania a înlăturat târgul parizian FIAC din Grand Palais și va lansa aici, în octombrie, un eveniment dedicat artei moderne și contemporane.

Art Basel Hong Kong a fost lansat în 2014, după ce MCH Group a achiziționat târgul Art HK, fondat în 2008.

Credit foto: artbasel.com