Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un lungmetraj documentar despre Jean-Michel Basquiat, în lucru
jean michel basquiat king pleasure © the estate of jean michel basquiat

Un lungmetraj documentar despre Jean-Michel Basquiat, în lucru

Jean-Michel Basquiat va fi subiectul unui lungmetraj documentar intitulat „King Pleasure”, realizat de Boardwalk Pictures și Quinn Wilson, fost director de creație pentru Lizzo.

Basquiat Estate a acordat acces deplin la materialele de arhivă și la operele de artă originale, permițând ca producția să fie un amalgam de filme de familie, carnete, fotografii, animații și interviuri inedite.

Wilson, care a mai lucrat cu artiști precum Dita Von Teese, King Princess și Ziwe, va regiza „King Pleasure”, a cărui producție începe lunile acestea.

Acesta este cel mai recent proiect despre Basquiat care se află în pregătire. Actorul Stephan James, cunoscut din „If Beale Street Could Talk”, va juca și va produce cu Boat Rocker Studios o miniserie despre artist.

„Jean-Michel Basquiat: King Pleasure”

Jean-Michel Basquiat, a cărui pictură fără titlu cu un craniu negru cu ramificații roșii și galbene a fost vândută cu mai mult de 110 milioane de dolari în 2017, a fost în atenția presei în ultimul an, după ce Muzeul de Artă din Orlando a prezentat 25 de picturi, constatându-se ulterior că erau false.

Surorile lui Basquiat, Lisane Basquiat și Jeanine Heriveaux, care administrează moștenirea artistică împreună cu mama lor vitregă, Nora Firtzpatrick, au petrecut ani examinând picturile, desenele, fotografiile, filmele VHS, colecția de sculpturi africane și jucăriile fratelui lor pentru a organiza o expoziție despre viața și opera lui. Recent, au curatoriat expoziția „Jean-Michel Basquiat: King Pleasure”, care a prezentat mai mult de 200 de lucrări ale sale, atât la New York, cât și la Los Angeles.

Basquiat s-a lansat pe scena graffiti din New York la sfârșitul anilor ’70, înainte de a deveni unul dintre cei mai tineri artiști care au expus vreodată la Bienala Whitney din New York. El a fost cunoscut pentru prietenia cu Andy Warhol, înainte de a muri în urma unei supradoze de heroină în 1988.

Foto: „Jean-Michel Basquiat: King Pleasure” © The Estate of Jean-Michel Basquiat