Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Galeria românească Plan B, din nou la Art Basel Paris+
grand palais ephemere, foto aliki christoforou art basel. courtesy of art basel

Galeria românească Plan B, din nou la Art Basel Paris+

Galeria românească Plan B, inițiativă a lui Mihai Pop și Adrian Ghenie, cu sedii în Cluj-Napoca și Berlin, va participa din nou la Art Basel Paris+, târg de artă ce se află la a doua ediție.

Paris+ par Art Basel a anunțat cele 154 de galerii care vor participa la cea de-a doua ediție, programată să se desfășoare între 20 și 22 octombrie, cu două zile de avanpremieră VIP începând cu 18 octombrie, la Grand Palais Éphémère.

Printre cele 140 de galerii care vor participa la secțiunea principală se numără Gagosian, Hauser & Wirth, Pace Gallery și David Zwirner, precum și Blum & Poe, Sadie Coles HQ, Paula Cooper, Massimo De Carlo, Gladstone Gallery, Marian Goodman Gallery, Taka Ishii Gallery, David Kordansky Gallery, Galerie Lelong & Co., LGDR, Lisson Gallery, Galerie Eva Presenhuber, Thaddaeus Ropac și White Cube. Alături de acestea va sta și Plan B.

Galerii emergente

Paris+ va cuprinde și secțiunea Galeries Émergentes, în care vor fi prezentate 14 galerii emergente care vor organiza prezentări de artiști solo. Printre galeriile din această secțiune se numără Bank, Lyles & King, Marfa’ și Seventeen, precum și două galerii pariziene, Parliament și Sans Titre.

Cincizeci și opt dintre expozanți sunt stabiliți în Franța, iar 30 dintre ei își au sediul doar în această țară. Printre galeriile franceze participante se numără Air de Paris, Balice Hertling, Galerie Chantal Crousel, Galerie Frank Elbaz, Fitzpatrick Gallery, Loevenbruck, Mennour și Sultana. În plus, patru galerii care au participat la secțiunea Galeries Émergentes anul trecut au fost promovate la secțiunea principală: Antenna Space, Galerie Anne Barrault, Carlos/Ishikawa și Edouard Montassut.

În plus, 16 galerii vor participa pentru prima dată la târg, printre care Bortolami, Kurimanzutto, Jan Mot și P.P.O.W. Trei dintre acestea participă la primul lor târg Art Basel: Fanta-MLN, Felix Gaudlitz și Gianni Manhattan, care vor fi incluse în secțiunea Galeries Émergentes.

Anul trecut, Art Basel a ținut prima pagină a ziarelor atunci când a anunțat că va organiza un nou târg la Paris, care va avea loc în fiecare an în luna octombrie, când, în mod normal, se desfășura târgul francez FIAC. Art Basel a câștigat contractul pentru Grand Palais de la FIAC, care a sfârșit prin a nu mai monta o ediție în 2022. Se așteaptă ca această ediție a târgului la Grand Palais Éphémère, spațiu temporar, să fie ultima acolo, întrucât Grand Palais se va redeschide după renovări în vederea pregătirii Jocurilor Olimpice de vară din 2024 de la Paris.

Foto: Aliki Christoforou/courtesy Art Basel