Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Pictura “La fenêtre ouverte”, de Pablo Picasso – prezentată în licitaţe Christie’s, pe 1 martie
la fenetre ouverte

Pictura “La fenêtre ouverte”, de Pablo Picasso – prezentată în licitaţe Christie’s, pe 1 martie

Preţul estimat pentru această operă în licitaţia numită “The Art of the Surreal” este între 14 şi 24 de milioane de lire sterline.

Pictată pe 22 noiembrie, 1929, lucrarea “La fenêtre ouverte” este cuprinsă într-o perioadă în care creativitatea lui Picasso înregistra un vârf. Opera monumentală îl ilustrează pe maestru alături de muza şi iubita sa, Marie-Thérèse Walter, pe care o cunoscuse cu doi ani înainte.

În 1929 artistul ajunsese să fie expus la diverse influenţe, precum radicalul curent suprarealist sau colaborarea în domeniul sculpturii cu Julio González.

Capodopera lui Picasso este una din operele de mari creatori prezentate în licitaţia din prima zi a lui martie. “La lumière du pôle” de René Magritte are un preţ estimat între 5,5 şi 7,5 milioane de lire. Cele două tablouri se alătură unor lucrări semnate de maeştri ai suprarealismului precum Salvador Dali, Victor Brauner, Max Ernst.

Credit foto: Christie’s