Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 12 – 14 ianuarie
paris odessa, geraldine cario, expo

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 12 – 14 ianuarie

Curatorial recomandă pentru acest weekend expoziții nou deschise în București, în galerii și muzee, care reunesc lucrări de pictură, fotografie, instalație și sculptură.

Sinemorets, la Galeria Romană

Ion Grigorescu, Horea Paştina, Dan Mohanu, Mihai Sîrbulescu, George Hristea și componenți ai grupului Noima și  se numără printre artiştii care expun în prezent la Galeria Romană opere create în Sinemorets, localitate aflată în sudul litoralului bulgar.

Zeci de artiști români și câțiva artiști francezi au luat parte la două tabere de creație în Sinemorets, iar rezultatul – o meditație asupra locului – poate fi văzut în galeria din centrul Capitalei până la 3 februarie.

Reciclare creativă

O expoziție de costum-obiect artistic semnată Alina Gurguță şi Oana Roşca este deschisă la Galeria 15 Design Hanul cu Tei.

Intitulată „BOMBoana & BOMBalina”, expoziția doreşte să aducă în atenție mult-discutata temă a reciclării, de data aceasta dintr-o perspectivă eliberată de prejudecați, ludică.

Paris – Odessa: Călătorie în clar-obscur

Expoziția „Paris – Odessa: Călătorie în clar-obscur”, jurnal fotografic al artistei contemporane Géraldine Cario, e deschisă la Pavilionul Goethe până la 17 februarie.

Géraldine Cario a pornit într-o călătorie cu trenul, de la Paris la Odessa, în și spre locuri necunoscute, evocate doar de poveștile copilăriei. Este o întoarcere la rădăcini și o confruntare a memoriei, care nu reprezintă decât o geografie a imaginarului.
Expoziția prezintă itinerariul parcurs de Cario, care combină în arta ei elemente din fotografie și scriere, prezentate sub forma a 20 de diapozitive gigantice retroiluminate.

Brauner, Vida Porumb și Ladea, la MNAR

Muzeul Național de Artă al României, care va inaugura curând Galeria de Artă Decorativă Europeană, ce cuprinde o colecție de aproximativ 400 de piese de tapiserie și mobilier, artă decorativă din ceramică, sticlă și metal, găzduiește cinci expoziții temporare ce pot fi vizitate și weekendul acesta.

La sediul central al MNAR sunt deschise „Victor Brauner. Între oniric și ocult”, „Zoe Vida Porumb. De-a fir a păr”, „Romulus Ladea – Sculptură”, „Deceniul prodigios. Constituția vie” și „Devrim Erbil. Istanbulul de ieri și de azi”.

În plus, acesta este ultimul weekend al sezonului Art Safari Stars Edition, de la Palatul Dacia-România, în timp ce la Arcub poate fi văzută expoziția „Universul lui Salvador Dali”, la Galeria Simeza a fost vernisată recent „Orbis Terrarum” a pictorului Lisandru Neamțu, iar „Anniversaire 10”, salonul de artă și design de la Galateca, poate fi vizitat până pe 16 ianuarie.