Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Universul suprarealist al creatoarei de modă Elsa Schiaparelli, la Musée des Arts Décoratifs din Paris
musee des arts decoratifs

Universul suprarealist al creatoarei de modă Elsa Schiaparelli, la Musée des Arts Décoratifs din Paris

Universul suprarealist al creatoarei de modă Elsa Schiaparelli va fi prezentat, de la începutul lunii iulie, la Musée des Arts Décoratifs din Paris.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 6 iulie 2022 – 22 ianuarie 2023.

Modă profund inspirată de avangarda artelor plastice

Elsa Schiaparelli (10 septembrie, 1890 – 13 noiembrie, 1973) s-a inspirat din întâlnirile sale cu artiştii avangardişti. De altfel, la muzeul parizian va fi expusă o rochie creată în colaborare cu Salvador Dalí, care are imprimat celebrul homar, unul din motivele excentricului artist.

Retrospectiva este realizată la aproximativ două decenii de la ultimul eveniment de acest gen, care a fost organizat în acelaşi loc.

Schiaparelli a înnoit ideea de feminitate şi nu s-a temut de stiluri excentrice, inovatoare.

Numită „Shocking! Les mondes surréalistes d’Elsa Schiaparelli”, expoziţia reuneşte 520 de lucrări, dintre care 272 de manechine accesorizate de Schiaparelli însăşi. Acestea sunt expuse alături de celebre lucrări de artă plastică, sculpturi, bijuterii, parfumuri şi fotografii realizate de dragii prieteni şi contemporani: Man Ray, Salvador Dalí, Jean Cocteau, Meret Oppenheim şi Elsa Triolet.

Mai mult, expoziţia cuprinde şi creaţii realizate în onoarea lui Schiaparelli de mari creatori, precum Yves Saint Laurent, Azzedine Alaïa, John Galliano şi Christian Lacroix.