Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Două carneţele scrise de Charles Darwin au fost returnate Bibliotecii Universităţii din Cambridge
Darwin

Două carneţele scrise de Charles Darwin au fost returnate Bibliotecii Universităţii din Cambridge

Două carneţele scrise de Charles Darwin, unul cu celebra schiţă realizată de el în 1837, „Copacul Vieţii”, au fost returnate în Biblioteca Universităţii din Cambridge, după mai mult de două decenii de la dispariţia obiectelor şi după apelul făcut de forul universitar pentru localizarea lor.

Acestea au fost găsite într-o pungă roz pentru cadouri, înfăşurate în plastic şi în stare bună, arată site-ul Universităţii din Cambridge. Plicul maroniu de hârtie în care acestea au fost puse avea scris un mesaj pentru persoana care lucra la bibliotecă : „Paşte fericit!”.

Pachetul a fost lăsat la etajul IV al bibliotecii

Reprezentanţii bibliotecii universitare au făcut un apel pentru găsirea obiectelor de mare valoare, în urmă cu 15 luni. Interpol-ul a fost una dintre instituţiile implicate în această căutare, iar poliţia continuă ancheta legată inclusiv de inedita returnare a carneţelelor.

Biblioteca din Cambridge va prezenta carneţelele în mod public, începând de pe 9 iulie, în expoziţia „Darwin in Conversation”.

Credit foto: Stuart Roberts/Cambridge University Library