Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Rămăşiţele a cinci mamuţi din era glaciară au fost descoperite în Cotswolds, Marea Britanie

Rămăşiţele a cinci mamuţi din era glaciară au fost descoperite în Cotswolds, Marea Britanie

Acestea sunt “în stare excelentă de conservare” şi sunt vechi de 220.000 de ani, arată The Guardian. De altfel, descoperirea a uimit arheologi şi paleontologi.

Mamuţii sunt doi adulţi, doi adolescenţi şi un pui, care trăiau în urmă cu peste 200.000 de ani. Alături de ei au fost descoperite unelte folosite de strămoşii oamenilor pentru a vâna aceste animale uriaşe.

De altfel, această descoperire ar putea fi începutul unor cercetări legate de strămoşii oamenilor de azi

Felul în care aceste fiinţe supraveţuiau în condiţii aspre, în locul ce este acum teritoriu britanic , e doar unul din subiecte, iar descoperirile vor fi prezentate într-un documentar BBC One, “Attenborough and the Mammoth Graveyard”, care este programat pentru difuzare în 30 decembrie. În respectiva producţie, Sir David Attenborough şi biologul Ben Garrod se alătură arheologilor de la DigVentures, pentru a documenta săpăturile.

Primii mamuţi provin din Africa, acum cinci milioane de ani. Specia studiată în acest caz , mamutul de stepă, era cel mai mare dintre aceştia şi a supravieţuit până acum 200.000 de ani. Un exemplar cântărea 15 tone, de trei ori greutatea unui elefant.

Credit foto: DigVentures via The Guardian