Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Poluarea aerului este mai periculoasă decât a fost estimat iniţial

Poluarea aerului este mai periculoasă decât a fost estimat iniţial

Poluarea aerului este mai periculoasă decât a fost estimat iniţial, anunţă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (World Heath Organization – WHO), citataă de BBC.

Potrivit Organizaţiei, şapte milioane  de persoane mor prematur din cauza poluării iar ţările cu venituri scăzute sau medii suferă cel mai mult din această cauză, deoarece acestea se bazează pe consumul de combustibil fosil.

WHO pune semnul egal între poluare şi fumat sau dieta nesănătoasă. În acelaşi timp, Organizaţia trage un semnal de alarmă, pentru cele 194 de state membre, înaintea Summitului COP 26 din noiembrie.

Cei de la BBC spun că pericolul stă în microparticulele  aspirate de oameni.

Noile reguli, transmise  public miercuri , înjumătăţesc  cantitatea recomandată de expunere la particule numite PM2.5. Acestea sunt produse de combustibili  folosiţi pentru autovehicule  sau de procesul de încălzire a locuinţelor.

“Aproape 80 % din decesele  legate de PM2.5 ar putea fi evitate, dacă nivelurile de poluare ar fi reduse la nivelul propus”, spun cei de la WHO.