Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
The Cincinnati Museum va împrumuta o pictură de Robert Henri către Huntington Library, după un pariu pierdut, privind echipa câştigătoare a Super Bowl

The Cincinnati Museum va împrumuta o pictură de Robert Henri către Huntington Library, după un pariu pierdut, privind echipa câştigătoare a Super Bowl

Reprezentanţii muzeelor americane se distrează făcând pariuri la Super Bowl din 2010, arată artnet.com.

Cel mai popular meci de fotbal american din SUA s-a desfăşurat între Los Angeles Rams şi Cincinnati Bengals.

Muzeul din Cincinnati a pariat cu lucrarea “Patience Serious”, din 1915, portretul unei fete îmbrăcate în albastru, culoarea oficială a echipei Rams, în timp ce instituţia de cultură din Los Angeles a pariat cu “Irish Girl” (1927), tot de Robert Henri. Fata din tablou are o rochie cu o nuanţă de portocaliu, care se poate regăsi în echipamentul celor de la Bengals.

Cum Rams au înfrânt Bengals pe teren, cele două picturi vor fi “reunite” anul acesta, la Los Angeles.

Cei de la Huntington şi-au arătat bucuria pe Twitter, unde au publicat o fotografie modificată a “Irish Girl”, în care tânăra poartă o şapcă a celor de la Rams, alături de trofeul Super Bowl.

Robert Henri este o figură interesantă a artei americane. Născut Robert Henry Cozad, a trebuit să îşi schimbe numele după ce tatăl său a împuşcat mortal un om în timpul unei dispute, în Nebraska. Artistul a studiat în Philadelphia şi Paris şi îşi dorea să treacă dincolo de stilul impresionist practicat în pictură de contemporanii săi.

Credit foto: Robert Henri, “Irish Girl” (1927) şi “Patience Serious” (1915) – The Huntington Library, Art Museum and Botanical Gardens in San Marino, California şi Cincinnati Art Museum (via artnet.com)